srijeda, 24. srpnja 2013.

Žene su ljepši spol!?Hm, nerijetko se upitam da li je to zaista tako. Mislim, danas je takvo vrijeme da više ne možemo dijetiti ljude na muški i ženski spol. Recimo, moj novi susjed je tranvestit ili transseksualac i ja već danima pokušavam dokučiti jel muško ili žensko, odnosno jel' tranvestit ili transseksualac. Jučer sam išla na koljenima ribati stubište dok je stajao ispred lifta, pokušavajući snimiti situaciju ispod kratke, šarene haljinice. A da je komad, jest Boga mi i to sam takav! Bio muško ili žensko.

Joj suseda, kak ste vi vredni.
Jesam sused, ovaj suseda, a kam ćete vi.
Na depilaciju, hihihihih. Znate, jako sam dlakava dole.

Dakle, po osobnoj zamjenici kojom se koristi i općem izgledu, ovo ispred mene je žensko. Odnosno, tako se definira.

Ja imam sreće, ćelava sam skoro doslovce. I po rukama i nogama i bikini zoni. Vidite! – zadižem kratke hlaćice skoro do prepona kako bi navela i susedu da zadigne haljinicu.
I-ju suseda, pa koja ste vi sretnica. Imate tak glatku kožu i tak lepu put. Sa mnom se majka priroda našalila.

Da, pomislim u sebi, jest i to grdo, no nastavim svoju misiju istraživanja.

Nego suseda, kaj imate možda koji uložak viška da sad ne trčim u trgovinu, zagugučem.
Nemam draga, znate ja vam uopće s tim nemam problema, hormoni, hihihihihihi – zakikoće.

I kaj sad? Jel perimenopauza ili testosteron u pitanju? Opet sam na početku.
I tako dođe lift, suseda ode a meni ostane ostatak stubišta na ribanje bez ikakvih pametnjih saznanja osim da je pod stubišta zaista jako prljav. Ne preostaje mi drugo, nego razmisliti o sljedećoj taktici.

No i njezin životni partner mi je isto sasvim nedefinirana persona. Ne znam jel muško ili žensko, a tranvestit bogami nije. Tranvestiti su većinom zgodne osobe ili se bar trude to biti, no ovo je ruglo ljudskog roda. Ima sise, dakle, trebalo bi biti žensko, no ima i brkove da ga hebeš i to poprilično guste i crne. Ima dobro dupe, oblo i srcoliko, ali ima i dlakave noge. Za ovo neidentificirano stvorenje nisam dobila poriv otkriti što je točno al mislim da im se dijete koje ne sliči na nikoga izlanulo.

Mama, mama što je to transvestit?
Eno ti tate pa pitaj nju.

Jednom je moj kolega provalio da ni jedna žena ne može biti toliko ružna koliko to može biti muškarac. Ja se uopće ne slažem. Danas rugobe od žena možete vidjeti zaista svugdje. Nekada su se skrivale pod maramama i velovima a danas briju da su lijepe i sasvim se dobro nose sa time. Dakle, meni su zaista drage žene koje ne pate od teških kompleksa i fino se nose sa svojim manama i nedostacima, ali nekima bi bilo bolje da pate.
Recimo, žene koje su meni utjerale strah u kosti su redom neke zvijezde i umišljeni likovi.

Paris Hilton. Ono, nije da je baš katastrofuša ružna, no faca joj baš nema neke veze sa geometrijom lica, nosom bi mogla umjesto parati nebo, kopati kuruzu a cijela njena pojava podsjeća na viceve o glupim plavušama. Ne treba ni zinuti. Umjesto što se opija i šmrče od jutra do sutra, neka sirota nešto i pojede da joj nos i ostatak tijela dođu u neku ravnotežu.

Lady Gaga. Ljudi, ja se ukakah momentarno od straha kad sam prvi put vidjela ženu. Ženu? A valjda jest  žensko. Mada više sliči na tranvestita nedefiniranog spola. Ljudi moji, pa kaj je to žensko??? Svemirsko odijelo, struk 50cm, bokovi 60cm, sise 55cm, na glavi mrtvo prase, oko struka redenik za mitraljez.

Nina Morić. Za Boga Nino, što ti bi!!! Od predivne crnke za kojom nema žene da se ne bi okrenula, nastade The Jocker sa nosom zakržljalog mravojeda. Pretankim i predugačkim. Tijelo je dovela u status izgladnjelog etiopskog novorođenčeta a facu ko' da joj netko lopatom za snijeg poravno'. Srećom, žena se „opametila“ pa je izjavila da više ne želi izgledati kao tranvestit, izvadila je silikone iz face i sad izgleda ko moja baba Marija koja je prodavala kiseli kupus na Dolcu. Samo je malo mršavija i ispijenija.

Lara Flynn Boyle. Ta ima toliko botoxa u sebi da izgleda ko' da se nije trijeznila godinama. Lice podbuhlo, oči se skoro ne vide, al nit jedna bora nije vidljiva. U stvari izgleda ko vrlo svježi leš. Tek lagano napuhnuto. U odnosu na tijelo, glava je veličine NLO-a. Cjelokupni dojam je…. Jel ovo osoba ili štapni mikser?

Meg Ryan. Jel ova žena sišla s motora koji je upravo protutnjao 350km/h a nije imala kacigu? Mislim, usta i oči su joj se omotale skroz oko glave.

I takvih svakodnevno po novinama, mali ekranima, sijaset. A ja se gledam, gledam i pomislim – ako one mogu tako bez srama pozirati i nebom parati noseve, mogu i ja sa svoja tri reda sisa i guzicom veličine Fiće sasvim mirno prošetati sokakom.
I sve si mislim, pa siroti ti naši muški. Nikad ne znaju što su dobili ispod tih krpica. Kad se skinemo, kad odkačimo grudnjak nafilan silikonom, gačice koje te utegnu tako da ti se usta ni ne mogu smanjiti na manju veličinu od Severininih, oči od kroničnog utegnuća donjih trbušnih mišića automatski izgledaju veće i poželjnije (pogled gladnog teleta), kad ostružemo sav taj fasadex sa lica, odložimo umjetnje trepavice i skinemo pete od 20cm – što ostane od nas. Lajavi prototip pokojne ljepotice.


Eto, sad smo donekle razložili zašto možda nosimo titulu ljepšeg spola. No, vjerojatno nikada nećemo shvatiti kako muškarci uvijek popuše svu tu masku. Ili im je uz toliko prirodno lijepih žena lakše reći – draga si dušo, samo ovakva ne možeš nikuda. Ovo ti je lice i tijelo samo za spavanje. Da si sutra opet bila ona lutkica iz ormara. Da, vjerojatno zato. Kad spavamo, onda žmirimo, kad žmirimo onda ne vidimo, kad ne vidimo, onda ne postoji. Da, valjda zato. 
Mora da se Ava Gardner, Beth Taylor i njima slične vrte gore ko' CERN turbina a Sophia Loren pokušava dokučiti gdje je nestao čovjek.... žena.... ljepota.

Nema komentara:

Objavi komentar

Deder ne trkeljaj uzalud!